top of page

HVEM ER VI?

Sotra Motocross
Sotra Motocross
Sotra Motocross

Aktiv klubb for motocross- og enduroentusiaster. Vår 1,4 km lange bane er plassert på Sotra i Øygarden Kommune, 30 min fra Bergen sentrum. Vi er 200 medlemmer i alle aldre og har god plass til mange flere. Vi holder åpne fritreninger, og tilbyr ledet trening for barn (fra 5 år), ungdom og voksne. For nybegynnere arrangerer vi kom og prøv dager der en kan prøve seg på motocross. Klubben har også de siste årene arrangert en av rundene i Vest Cup, i 2024 7-8. september.

MOTOCROSS

Motocross er en motorsykkelidrett som innebærer racing på spesialbygde baner som vanligvis består av variasjoner i terreng, inkludert jord, sand, grus, og til og med hopp. Utøvere, også kjent som motocross-ryttere, konkurrerer vanligvis i forskjellige klasser avhengig av alder og erfaring.Racing i motocross involverer vanligvis flere runder av intensiv kjøring, hvor ryttere kjemper om å fullføre banen først. Sporten krever både fysisk utholdenhet og teknisk dyktighet, da rytterne må takle raske svinger, bratte hopp og andre hindringer mens de kjører på høy hastighet.Motocross er en populær og spennende motorsykkelidrett som tiltrekker seg et bredt spekter av deltakere og tilskuere over hele verden.

ENDURO

Enduro er en form for motorsykkelritt som fokuserer på langdistanse kjøring over ulike typer terreng. Enduro-løyper kan variere fra skogsløyper og stier til fjellstier og ørkenlandskap, og rittene kan omfatte alt fra tekniske stigninger og utforkjøringer til elvekryssinger og steinete partier. Målet er å fullføre løypen på kortest mulig tid, og enduro-rittene tester både ferdighetene til føreren og holdbarheten til motorsykkelen.I motsetning til motocross, hvor løpene vanligvis består av flere korte heat, kjøres enduro-løp vanligvis som en enkelt lang løype med ulike sjekkpunkter underveis for å sikre at rytterne følger ruten og fullfører løpet innenfor tidsrammen. Enduro er derfor en test av både fysisk utholdenhet og navigasjonsferdigheter, i tillegg til kjøreteknikk.Enduro er populært blant motorsykkelentusiaster som liker utfordringen med å takle variert terreng og langdistanse kjøring, og det arrangeres enduro-ritt over hele verden, inkludert internasjonale mesterskap og lokale arrangementer.

Sotra Motocross

SOTRA MOTOCROSS KLUBB

Styret 2024

Ivar Spjeld

Ivar Spjeld

Styreleder

Therese Henriksen

Nestleder

Tom Erik Seeberg

Kasserer

Simon Knarvik

Marcin Szwala

Marcin Szwala

Styremedlem

Kamil Szwala

Kamil Szwala

Styremedlem

Simon Knarvik

Enduroansvarlig

Ann Mari Lian

Styremedlem

Frank Sande

Styremedlem

Frode Vabø

Varamedlem

bottom of page